U novogodišnjoj noći aplikacija WhatsApp oborila vlastiti rekord

Unsplash/Rachit Tank

Aplikacija WhatsApp je tijekom novogodišnje noći oborila vlastiti rekord s približno 1.4 milijarde upućenih video i telefonskih poziva od strane korisnika, piše engadget.com.

Ističe se kako je to povećanje od 50 posto u odnosu na isto vrijeme prije godinu dana. Brojka je veća i od rekorda, koji je zabilježen u prvim danima nakon izbijanja globalne pandemije koronavirusa.

Ostale aplikacije za komunikaciju su također ostvarile zavidne brojke. Facebook Messenger je ostvario najviše video poziva na području SAD-a, dok su Facebook Live i Instagram Live zabilježili 55 milijuna prijenosa na svjetskoj razini. Internetska i tehnološka tvrtka Facebook je otkrila kako je zbog pandemije i većeg korištenja svojih aplikacija morala uvesti “jedinstvena poboljšanja za bolju učinkovitost sustava”, a slično je bilo i za Novu godinu.

Timovi su dežurali kako bi se komunikacija odvijala bez većih problema, sustavi su se neprestano ažurirali i pregledavali. Vlasti u brojnim državama su zbog pandemije koronavirusa svojim građanima preporučile ostanak u domovima i ograničile su okupljanja pa su si mnogi ove Nove godine mogli samo virtualno čestitati.

Komentiraj