TIJEKOM NAJVEĆE VOJNE VJEŽBE Nestala sjevernokorejska podmornica

EPA/JEON HEON-KYUN

Jedna sjevernokorejska podmornica nestala je i smatra se da je potonula, prema izvješćima iz američkih medija. Podmornica je plovila oko obale Sjeverne Koreje nekoliko dana, a onda je nestala. Ovaj se incident dogodio tijekom pojačanih tenzija u regiji, te najveće vojne vježbe u povijesti koju izvode SAD i Južna Koreja.

Sjeverna je Koreja uputila nekoliko prijetnji ratom zbog vježbe. Poručili su kako su spremni napasti kao odgovor bilo kakvom znaku da se sprema invazija.

US Naval Institute dnevnik javlja kako je američka mornarica pratila podmornicu, kada je naglo nestala. Vjeruje se da sjevernokorejska flota ima oko 70 podmornica različitih veličina. CNN javlja kako sjevernokorejska mornarica traži nestalu podmosticu.

Tenzije su pojačane još od siječnja, kada je Sjeverna Koreja izvela nuklearna testiranja. Ranije ovog tjedna Sjeverna je Koreja ispalila dvije balističe rakete u more, a njihov vođa Kim Jong-un tvrdi kkao su znanstvenici razvili nuklearne bojeve glave dovoljno male da stanu na balističke rakete.

Komentiraj