HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Tihomir Orešković iskazao podršku kandidatu za vukovarsko-srijemskog župana Tomislavu Paneniću

Bivši hrvatski premijer i međunarodni financijski direktor Tihomir Orešković danas je na konferenciji za medije u Gradu Vukovaru iskazao podršku kandidatu za Vukovarsko-srijemskog župana, Tomislavu Paneniću.

Riječ je o prvome kandidatu na nadolazećim lokalnim izborima kojega je javno podržao Tihomir Orešković.

“Danas sam ovdje kako bih pružio podršku svome prijatelju Tomislavu Paneniću. Riječ je o prije svega iznimno kvalitetnoj osobi sa svim potrebnim znanjima za upravljanje Vukovarsko-srijemskom županijom. Obojica se slažemo kako je gospodarstvo najvažniji čimbenik uspješne politike, a ovoj županiji neophodno je stručno vodstvo koje dobro poznaje njene probleme i potencijale”, rekao je Tihomir Orešković.

“Smatram da je mjerilo svake osobe isključivo njezin rezultat. Gospodin Panenić napravio je pravo malo čudo u svojoj i susjednim općinama te je pokazao kako su resursi dostupni svima, samo ako ih se koristi na pravi način. Iza svega stoji uporan i marljiv rad. Također, na nacionalnoj razini sam iznimno uspješno surađivao s Tomislavom, koji se prihvatio zadaće ministra gospodarstva u nezavidnom trenutku za Hrvatsku. I zato sam siguran da je dorastao svim izazovima”, još je poručio bivši ministar.

“U svojoj kampanji dokazao sam da se ne zamaram političkim igrama i stranačkim bojama. Moj fokus je na programu, mojim sugrađanima i kraju iz kojeg sam potekao i koji nažalost godinama gledam kako propada. Zato je ključno sve snage usmjeriti u gospodarstvo, u kvalitetne mlade ljude koji nam nažalost odlaze, zasićeni lošom politikom i nepravdom. Moj cilj je nikad više ne dopustiti da naše poznate tvrtke, kao što je Borovo, tiho propadaju dok se vladajući zalažu za opstanak svojih fotelja. Moj tim zna što nas čeka i spremni smo na sve izazove. Župani moraju konačno preuzeti odgovornost i prestati biti javne figure bez konkretnih poteza i rezultata. To namjeravam promijeniti te se zahvaljujem gospodinu Oreškoviću što je danas s nama i što je podržao upravo ovakav smjer u hrvatskoj politici. Njegova podrška nam daje samo dodatan vjetar u leđa”, rekao je Tomislav Panenić.

Komentiraj