Thompson tvrdi da nije bio zabranjivan u Njemačkoj

Odvjetnik Marka Perkovića Thomsona, Davorin Karačić poslao je na adresu redakcije Zahtjev za ispravkom, u kojem navodi kako njegovom klijentu nikada nije zabranjen nastup na području Njemačke. U nastavku Vam u cijelosti prenosimo Zahtjev za ispravak:

“Štovani uredniče,

Na vašem internetskom portalu www.nacional.hr od dana 22. svibnja 2019., objavili ste članak pod naslovom: „Ured Angele Merkel: Nije znala koje će se pjesme puštati na skupu HDZ-a“ a kojem članku ste naveli neistinit navod cit;….“Na skupu je okupljenima puštena i pjesma Marka Perkovića Thompsona, čiji su nastupi bili zabranjivani i u Njemačkoj“

Istaknuti navod nije istinit.

Naime, Marku Perkoviću Thompsonu nije nikad na području Savezne Republike Njemačke zabranjen nastup odnosno ne postoji odluka nadležnog tijela kojom se mojoj stranci zabranjuje bilo kakav javni nastup budući da izraz „zabraniti“ održavanje nekog događaja podrazumijeva donijeti odluku u tom smislu, od strane nadležnog tijela pri čemu ignoniranje takve odluke kojom se kakav nastup zabranjuje predstavlja kažnjivo djelo.

Slijedom navedenog, a u skladu s čl. 40 st. 1 Zakona o medijima (NN 81/13), u svezi s čl. 41 st. 1, st. 4 i čl. 42 Zakona o medijima, tražim da se na isti način i na istom mjestu, u prvom slijedećem izdanju objavi ovaj ispravak netočnih i neistinitih informacija uz ispriku mojoj stranci.”

Komentiraj