Thibaut Courtois: UEFA-u i FIFA-u zanima samo novac, previše je utakmica a mi nismo roboti

Vratar belgijske nogometne reprezentacije Thibaut Courtois iskazao je otvoreno nezadovoljstvo prema UEFA-i i FIFA-i nakon utakmice za treće mjesto Lige nacija. Italija je golovima Nicola Barelle i Domenica Berardija, za Belgiju je strijelac bio Charles de Katelaere, pobijedila 2-1 i osvojila treće mjesto ovog natjecanja reprezentacija.

„Moramo biti pošteni i iskreno reći, tu se radi samo o novcima. Za UEFA-u, ova je utakmica samo dodatna zarada. Ovo inače nema smisla. Pogledajte samo sastave, koliko je bilo promjena u najboljih 11. Da su ove dvije momčadi ušle u finale, bili bi sasvim drukčiji sastavi. To govori da jednostavno igramo previše utakmica“, rekao je vratar belgijske reprezentacije i Real Madrida.

Courtois tu nije stao, nego se dotaknuo i sljedeće sezone koja donosi Svjetsko prvenstvo u studenom i prosincu, što će reprezentativcima dodatno nakrcati ionako popunjeni kalendar.

„Od početka sezone do lipnja nećemo stati sa utakmicama. Na kraju sezone, u lipnju, imat ćemo još četiri utakmice u Ligi nacija. Bit će puno ozljeda. Nakon svega, dva tjedna odmora između sezona je nedovoljno. Nikoga nije briga za zdravlje igrača. Ako budemo šutjeli, ništa se neće promijeniti“.

Dotaknuo se Courtois i ideje da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine.

„Protiv su Superlige, ali onda rade istu stvar. Daju nam dodatne utakmice, borbu za dodatne trofeje, Kup konfederacija ili kako se već zove… Stalno isto rade. Ljuti su jer klubovi žele Superligu, ali za igrače ih uopće nije briga, zanima ih samo novac. Mi nismo roboti, a oni nam daju sve više utakmice i sve manje odmora, a nikoga za to nije briga“.

Komentiraj