The Weekndu posebna nagrada za istaknuto humanitarno djelovanje

‘Quincy Jones Humanitarian’ naziv je nagrade koja će biti dodijeljena The Weekndu za istaknuto humanitarno djelovanje u sklopu novopokrenute dodjele nagrada Music In Action.

31-godišnji pjevač i glazbenik Abel Makkonen Tesfaye odnosno The Weeknd će se naći među počasnim gostima na najavljenom događaju Black Music Action Coalition (BMAC) u zapadnom Hollywoodu 23. rujna, zbog činjenice da je za borbu protiv koronavirusa donirao nekoliko milijuna dolara, kao i u niz drugih humanitarnih organizacija i pokreta.

Među organizacijama kojima je pomogao su Global Lives Matter Global Network, Colin Kaepernick Legal Your Defense Initiative Camp Know Your Rights Camp i National Bail Out, kao i akcije pomoći u borbi protiv COVIDA-19 za MusiCares, u njegovom rodnom gradu Scarborough u Ontariju i pomoć da se umanji humanitarna kriza u Etiopiji, odakle potječe, kao i u Libanonu.

Novopokrenutom nagradom Music in Action nagrađivat će se umjetnici, menadžeri i tvrtke u glazbenoj industriji koji su dali najznačajniji doprinos socijalnoj pravdi, jednakosti i promjenama tijekom godine, a koji su se našli u izvještaju pod nazivom Music Industry Action Report Card zbog onoga što su učinili za napredak u postizanju rasne pravde i nepristranosti u 12 mjeseci otkako su se zaposlenici u glazbenom biznisu  obvezali napraviti korake u uklanjanju rasne nejednakosti u glazbenoj industriji.

Supredsjedateljica BMAC-a odnosno Music Action Coalition, umjetnička menadžerica i izvršna direktorica Binta Niambi Brown, rekla je tim povodom: „BMAC je obećao surađivati ​​s glazbenom industrijom kako bi unaprijedio rasnu ravnopravnost i ponosni smo što je učinjeno sve što smo rekli da ćemo učiniti. Sada, dok slavimo postignuća naše industrije, također se radujemo nastavku rada sa svakom glazbenom tvrtkom u našoj industriji kako bismo uklonili sve oblike sistemskog i strukturnog rasizma. Pozdravljamo razgovore sa svima koji dijele našu predanost pravdi i jednakosti i oduševljeni smo promjenom koju ćemo zajedno stvoriti.”

Jeffrey Azoff, supredsjedatelj BMAC-a i izvršni direktor / osnivač tvrtke Full Stop Management, dodao je: “Posao koji BMAC radi nije ništa drugo nego nadahnjujući. Izuzetno sam ponosan što sam supredsjedatelj Izvršnog vijeća vodstva ove organizacije, jer ne sumnjam da je ova skupina ljudi posvećena pozitivnim promjenama u našoj industriji za generacije koje dolaze.”

Ostale nagrade koje će se podijeliti u sklopu događaja pod nazivom Music in Action uključuju nagrade Berry Gordy Social Impact Award, Clarence Avant Trailblazer Award i Agent of Change Award.

 

 

Komentiraj