The Weeknd se ipak nagodio nakon optužbe da je pokrao pjesmu „Call Out My Name“

Nakon što je The Weeknd optužen da je povrijedio autorska prava pjesmom ‘Call Out My Name’ iz 2018. i to tako da je plagirao pjesmu ‘Vibeking’ elektro dua Eppiker, The Weekend odnosno Abel Tesfaye se ipak uspio nagoditi sa tužiteljima.

Godine 2021. Suniel Fox i Henry Strange, koji čine elektro duo Epikker, podnijeli su tužbu protiv The Weeknda i producenata Franka Dukesa i Nicolasa Jaara, tvrdeći da je ‘Call Out My Name’ plagijat njihove neobjavljene pjesme ‘Vibeking’. Riječ je o pjesmi koja je objavljena na njegovom prvom EP-u ‘My Dear Melancholy’. Suniel Fox i Henry Strange su tada tvrdili da je njegova pjesma nastala iz njihovog vokalnog djela i dionice glavne gitare.

Odvjetnici dua Eppiker napisali su u tužbi da obje pjesme sadrže kvantitativno i kvalitativno sličan materijal u odgovarajućim gitarskim i vokalnim dionicama, uključujući melodijske, harmonijske i ritmičke elemente karakteristične za ‘Vibeking’, te pojasnili: “Oba djela su u 6/8 metru koji je rjeđi u popularnoj glazbi. Oba djela sviraju se sličnim tempom. I oba djela koriste značajke elektronike, ambijenta, popa, hip-hopa, rocka i R&B-a kako bi postigli posebnu atmosferu i melankoličan zvuk.”

Iako pjesma ‘Vibeking’ nije službeno nikada objavljena, dvojac iz grupe Eppiker tvrde da imaju dokaz da je The Weeknd čuo pjesmu. Kao dokaz su priložili e-mail u kojem je jedan od suradnika na njegovom albumu rekao da je The Weeknd čuo pjesmu i da mu se jako svidjela.

17. ožujka odvjetnici grupe Eppiker objavili su da su ipak postigli nagodbu te mole da se proces tužbe zaustavi. Za sada nema službenih komentara od strane odvjetničkog tima The Weeknda niti se on očitovao o ovo slučaju.

 

 

 

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner