The Weeknd nastavlja bojkotirati Grammy unatoč pozitivnim promjenama

The Weeknd je rekao da će nastaviti bojkotirati Grammyje unatoč promjenama pravila najavljenim prošlog tjedna koje je i sam prokomentirao kao pozitivnim potezom dobrim za budućnost Grammya.

Krajem prošlog mjeseca upravi odbor glazbene nagrade Grammy je objavio da su napustili dosadašnji anonimni model žirija koji postoji još od 1989. godine nakon što su se suočili s velikim reakcijama glazbenika, obožavatelja i same glazbene industrije.

Način na koji Gramymy djeluje postao je sve češća tema rasprava među glazbenicima, publikom i osobama iz glazbene industrije. The Weeknd je bio glavni kritičar dodijele Grammya za 2021. godinu i obećao je da neće više uopće prijavljivati svoje pjesme za nagradu Grammy nakon što njegov album ‘After Hours’ iz 2020. godine nije dobio niti jednu nominaciju za Grammy 2021. godine. On je tom prilikom spomenuo da je jedan od razloga i postojanje ‘tajnih odbora’

Nakon što je odjeknula vijesti o promjenama pravila za dodjelu nagrada Grammy, The Weeknd, pravog imena Abel Tesfaye – izjavio da će nastaviti bojkotirati Grammyje, iako taj potez vidi kao znak pozitivnih promjena. Komentirajući aktualne promjene za New York Times je izjavio: “Iako neću slati svoju glazbu, nedavno objavljeno priznanje ljudi iz Grammyja o korupciji pozitivan je potez za budućnost ove ‘uprljane’ nagrade i pružit će glazbenoj zajednici zasluženo poštovanje kroz transparentan postupak glasanja.”

Povjerenstvo Grammya tradicionalno smanjuje izbor nominacija od strane članova Recording Academy koji pak odlučuju tko će se pojaviti na završnim glasačkim listićima. Ti članovi imaju zaštićen identitet kako bi se izbjegao utjecaj na njih i njihove odluke. To je postupak za 61 od 84 kategorije koje čine Grammyje koji više neće vrijediti za nagradu Grammy za 2022. godinu.

U posljednjih nekoliko godina, Grammy se također suočio s kritikama zbog nedostatka Afro Amrikanaca u glavnim kategorijama kao i izuzetno mali broj prijavljenih glazbenica u samim nominacijama.

 

Komentiraj