“The Queen Symphony” 18. lipnja u Varaždinu

Autor:

Varaždin, 13.06.2022. - 'The Queen Symphony”, monumentalno djelo za zbor i orkestar britanskog skladatelja i dirigenta Tolge Kashifa, u subotu, 18. lipnja bit će izvedeno na središnjem trgu u Varaždinu, uz nastup više od 200 izvođača. 
foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Monumentalno djelo za zbor i orkestar britanskog skladatelja i dirigenta Tolge Kashifa “The Queen Symphony” izvest će u subotu, 18. lipnja na središnjem trgu u Varaždinu više od 200 izvođača glazbenih škola iz Varaždina i njemačkoga grada Ravensburga.

Kako je istaknuto u ponedjeljak na konferenciji za novinare, ovaj će međunarodni projekt glazbenih škola dvaju prijateljskih gradova biti jedno od najvećih i najznačajnijih ovogodišnjih glazbenih događanja.

Ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić istaknuo je da je riječ o vrlo zahtjevnom projektu, kompleksnoj kompoziciji koju su 2002. godine praizveli profesionalni muzičari u Royal Albert Hallu, a u Varaždinu će “The Queen Symphony” izvesti više od 200 učenika glazbenih škola iz Varaždina i Ravensburga te zbor Chorus Angelicus pod ravnanjem maestra Anđelka Igreca.

“Radi se o najširem spektru instrumenata u simfonijskom obliku, a tu su još i mješoviti i dječji zbor”, rekao je Matačić te dodao da simfonijski orkestar čine svi puhački instrumenti i gudači.

Ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik naglasio je da je već dvadeset godina svjedok suradnje između Ravensburga i Varaždina.

“Bilo je sjajnih suradnji, a ovo je kruna suradnje, i to na području kulture. Što se tiče ‘Queen Symphony’, bio sam na izvedbi u Njemačkoj i to je zaista spektakularna priča, impozantna”, kazao je Rojnik.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da će na Trgu kralja Tomislava biti osigurano 800 sjedećih te još po 300 stajaćih i mjesta na tribinama.

“Oko dvije tisuće naših sugrađana moći će uživati u istinskom spektaklu”, rekao je Bosilj.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.