Victoria Wai

The Lemonheads pripremaju set od dvadeset pjesama

Evan Dando i njegovi Lemonheads donose u srijedu 27. veljače u zagrebačku Tvornicu kulture dugačak i prilično nepredvidljiv koncertni set, u sklopu aktualne turneje koja prati album “Varshons 2”.

Sudeći prema dosad odsviranim koncertima na europskoj turneji, Zagreb očekuje set od minimalno 25-26 pjesama iz svih faza karijere, od kultnih izdanja “It’s A Shame About Ray” i “Come On Feel The Lemonheads” do nedavno objavljenog “Varshons 2“. Evan i bend se nimalo ne drže jednog popisa skladbi, pa tako na touru dosad nisu izvedena niti dva ista nastupa, već ih od večeri do večeri slažu iz izbora od čak 60 pjesama.

Na većini svirki kombiniraju akustičan i električan set, a neke pjesme Dando izvodi i solo na gitari. Kao najčešće izvedene izdvojile su se „Hospital“, „My Drug Buddy“, „It’s A Shame About Ray“, „Into Your Arms“, „Left For Dead“, „Being Around“, „Big Gay Heart“, „Stove“ i „Confetti“, dok su od obrada za repertoaru najčešće „I Just Can’ Take It Anymore“ Grama Parsonsa, „Straight To You“ Nicka Cavea, „Abandoned“ Lucinde Williams ili pak „Tenderfoot“ i „The Outdoor Type“ grupe Smudge.

Europska turneja započela je 6. veljače nastupima u Engleskoj, Irskoj i Škotskoj, da bi jučer prešli na kontinent, u Nizozemsku. Pred Lemonheadsima su Luksemburg, Švicarska, Italija, Austrija, Njemačka, Danska, Norveška, Švedska, Belgija, Francuska i, naravno, Hrvatska, kao jedina zemlja naše regije.

U Tvornici kulture kao predizvođač nastupiti će Karl Larsson, inače gitarist i vokal indie pop benda Last Days Of April. Dva dana nakon početka toura Lemonheads su objavili dugonajavljivani album “Varshons 2” na kojem su se našle interpretacije pjesama izvođača kao što su Yo La Tengo, Jayhawks, The Eagles, Nick Cave & The Bad Seeds, Lucinda Williams i Paul Westerberg.

Komentiraj