The Beat Fleet

The Beat Fleet u sklopu turneje posjećuju klub Boogaloo

The Beat Fleet je jedna od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na ovim prostorima. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine u Splitu i mijenjali formu te razvijali zvuk do 1997. godine kada su izdali svoj prvi album pod imenom ‘Ping Pong: Umjetnost zdravog đira’. Danas iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveće nagrade diskografije i kritike. Trenutno rade na pjesmama za novi studijski album i u punoj izvođačkoj snazi u sklopu turneje otvaraju i vrata Boogalooa.

Glazbene su podloge načinjene isključivo korištenjem samplova koji su birani i spajani u cjelinu zajedničkim radom u studiju. Naklonost publike osvojili su energičnim i originalnim nastupima, kombinirajući rap sa živim instrumentima. U izmijenjenim koncertnim aranžmanima pjesme su dobile novo ruho; od funka, soula, reggaea, grungea, rock’n’rolla, do klapskog pjevanja.

Članovi TBF-a često se opisuju kao “buntovnici” koji u svojim pjesmama iskreno i kroz šalu, a zapravo vrlo ozbiljno, govore o aktualnim društvenim temama i problemima. Teme TBF-ovih pjesama variraju od kritike političke korumpiranosti te općenito iskvarenih društvenih vrijednosti do svakodnevne ulične “zafrkancije“ i ljubavnih tema uz dozu humora.

Splitski kolektiv The Beat Fleet će nastupit će u klubu Boogaloo u petak (05. listopada), s početkom u 21.30 sati.

Komentiraj