The Abbazzia

The Abbazia iz Grada Rijeke je jedan od najtraženijih ABBA Tribute bandova

The Abbazia iz Grad Rijeke je jedan od najtraženijih ABBA Tribute bandova.

Polufinalistica The Voicea, Eni Jurišić, zajedno sa majkom, nekadašnjim lead vokalom grupe 777 te još dva člana od kojih je jedan šest puta aranžirao pjesme za Eurosong izvode autentične izvedbe popularne švedske pop-grupe ABBA.

Zahtjevne vokalne dionice spojile su majka i kći Jozefina i Eni Jurišić, istaknimo kako se  hvaljena Eni nedavno predstavila i na Zagrebačkom festivalu.

Muški dio banda čine Branko Fućak, pjevač i kompozitor iz Rijeke, koji je skladao i sudjelovao na svim velikim hrvatskim festivalima zabavne glazbe, te Aleksandar Valenčić, kompozitor, aranžer i glazbeni producent koji je aranžirao šest pjesama za Eurosong i to za predstavnicu Hrvatske (2003.), Bosne i Hercegovine (2005.), dvaput za Sloveniju (2007. i 2009.) i dvaput za Portugal (2008. i 2012.).

Ova hvalevrijedna grupa osim što svira po Europi, nastupala je i na na Zimskim olimpijskim igrama – Sestriere 2006. Razlog popularnosti je i njihova posebna pažnja posvećena autentičnosti zvuka i izvedbe vodećih i pratećih vokala te njihovim aranžmanima razrađenim u detalje po kojima je ABBA toliko poznata.

The Abbazzia svira po cijelom svijetu, no po prvi puta na traženje mnogih, u subotu (24. ožujka) dolaze u Grad Zagreb u Metropolis klub.

Komentiraj