Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE i TASE: TEVA) je objavila kako je Upravni odbor imenovao Kårea Schultza predsjednikom i glavnim izvršnim direktorom te kompanije.

Gospodin Schultz će naslijediti dr. Yitzhaka Peterburga, koji će biti privremeni glavni izvršni direktor sve dok se g. Schultz ne pridruži kompaniji. Novost u vodstvu tvrtke predstavlja uspješan dovršetak procesa potrage za najboljim čelnikom kompanije na globalnoj razini, koji je vodio Upravni odbor uz pomoć Heidrick & Strugglesa.

Kåre Schultz preselit će se u Izrael i radit će u sjedištu kompanije u Petah Tikvi.

G. Schultz je iskusni veteran u zdravstvenoj industriji s iznimnom, gotovo tridesetogodišnjom karijerom u globalnom farmaceutskom i zdravstvenom sektoru. U svojoj karijeri g. Schultz je stekao jedinstvenu perspektivu radeći na portfeljima generičkih i specialty lijekova, istovremeno upravljajući složenim poslovnim operacijama u cijelome svijetu. Njegova posljednja funkcija bila je ona predsjednika i glavnog izvršnog direktora H. Lundbecka A/S gdje je bio zaslužan za provođenje značajnih restrukturiranja i lansiranje sveobuhvatne strategije usredotočene na ostvarivanje održive globalnih strukture troškova i operativnog modela. Kao rezultat njegova vodstva ta je kompanija na putu ostvarivanja najvećih prihoda i zarade u povijesti.

Prije funkcije predsjednika i glavnog izvršnog direktora H. Lundbecka A/S, g. Shultz bio je glavni izvršni direktor u Novo Nordisku, gdje je imao ključnu ulogu u izgradnji te kompanije u jednog od najuspješnijih proizvođača lijekova u svijetu kao i u provedbi metričkog pristupa poslovnim operacijama.

“Uz bogato globalno farmaceutsko iskustvo, rezultate u provođenju korporativnih strategija zaokreta, potičući rast i međunarodno širenje uz niske rastuće troškove i ispunjavajući obećanje dioničarima te posvećenost kulturi poštivanja načela compliancea, Kåre je prava osoba koja će povesti Tevu na sljedeću razinu. Kåre iznimno dobro poznaje globalnu farmaceutsku industriju kao i tržišta generičkih i specialty lijekova. Njegove dokazane strateške, financijske i operativne sposobnosti te njegova posvećenost rastu povećat će vrijednost svim dionicima i pozicionirati Tevu na put prema dugoročnom uspjehu. Kåre donosi snažan osjećaj društveno odgovornog poslovanja, a uz svoju discipliniranu posvećenost izvrsnosti uklapa se u našu kompaniju i profesionalno i kulturološki. Veseli nas što Kåreu možemo poželjeti dobrodošlicu kao profesionalcu svjetske klase i veselimo se radu s njim kako bismo izgradili Tevu budućnosti za dioničare, zaposlenike i pacijente u cijelome svijetu” rekao je dr. Sol J. Barer, predsjednik Tevina Upravnog odbora.

“Čast mi je pridružiti se Tevi, kompaniji koja je simbol i kojoj sam se oduvijek divio. Ono što me privuklo Tevi i što je čini drukčijom od drugih njena je jedinstvena posvećenost svom globalnom učinku, istovremeno pružajući nove i visokokvalitetne lijekove pacijentima i stvaranju kulture inovacija za svoje zaposlenike. Ponosan sam što ću se pridružiti kompaniji koja svakodnevno pomaže milijunima pacijenata ucijelome svijetu sa svojom širokom paletom generičkih i specialty lijekova i rješenja. Veselim se suradnji s cijelim Tevinim timom na izgradnji budućnosti koja donosi uspjeh kompaniji i njenim dionicima”, bio je jasan Kåre Schultz.

Dr. Sol J. Barer je nastavio: “U ime Uprave želim zahvaliti Yitzhaku što je preuzeo ulogu privremenog glavnog izvršnog direktora tijekom ovog kritičnog razdoblja. Yitzhakovo vodstvo i znanje uvelike su pomogli kompaniji da ostane usredotočena na provedbu svojih ključnih strateških prioriteta“.

Dr. Yitzhak Peterburg je rekao: “Ispunjavamo obveze koje smo preuzeli zadnjih nekoliko mjeseci. Optimiziramo svoje operacije i zemljopisni doseg istovremeno usmjeravajući naše resurse na razvoj specialty i generičkih proizvoda koji donose najprivlačniji povrat ulaganja. Uz to, na putu smo postizanja našega cilja generiranja najmanje dvije milijarde dolara od prodaje non-core imovine, a ta ćemo sredstva koristiti za jačanje Tevine bilance. Privilegija je voditi Tevu, veselim se što ću u ovom razdoblju to nastaviti raditi i surađivat ću s Kåreom kako bi nakon njegova dolaska prijelaz bio što lakši.”

Za više informacija posjetite www.tevapharm.com.

Komentiraj