Tetra Pak®

Tetra Pak® uspješno proveo edukativni projekt ‘Eko-paket’

Osmu godinu zaredom Tetra Pak i Udruga Lijepa Naša organiziraju edukativni projekt za eko škole i vrtiće pod nazivom ‘Eko-paket’ s ciljem edukacije djece kroz igru i zabavu.

Naglasak projekta je na odgovornom ponašanju prema prirodi, važnosti odvojenog prikupljanja otpada i recikliranju upotrijebljene Tetra Pak ambalaže. Ulaganje u društveno odgovorne projekte, s naglaskom na zaštitu okoliša i važnost recikliranja, jedan je od prioriteta tvrtke i sastavni je dio održivosti poslovanja. Dugovječnost projekta Eko-paket pravi je dokaz kako je kontinuirana edukacija najbolji način za promjenu starih navika i usvajanje novih znanja.

“Živimo u svijetu gdje se kupuje novo, postojeće se odbacuje, a otpad se gomila i stvara savršene temelje za urušavanje prirodne harmonije resursa i života. Došlo je vrijeme kada više nismo samo potrošači i možemo utjecati na razmjenu, popravak ili ponovnu proizvodnju proizvoda. Eko-paket se vodi upravo tim načelima i uči djecu kako od upotrijebljene Tetra Pak ambalaže mogu sami napraviti koristan predmet”, istaknuto je iz tvrtke Tetra Pak.

Kroz projekt više od 43 000 djece iz cijele Hrvatske imalo je priliku naučiti razvrstavati otpad i reciklirati. Osim što ima edukativnu ulogu, ‘Eko-paket’ i dalje poziva sve eko škole i vrtiće na sudjelovanje.

Komentiraj