Teškoće pri glasovanju iz pet dvorana i video vezom

Glasovanje u Hrvatskom saboru iz pet dvorana i putem video veze stvorilo je u srijedu niz teškoća, zbog čega ga je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakratko odgodio.

Brojni zastupnici glasuju putem video veze što znači da su ili pozitivni na koronavirus ili u samoizolaciji, a zbog epidemioloških mjera zastupnici su osim u Velikoj vijećnici podijeljeni u još pet dvorana.

Predsjednik Hrvatskog sabora zamolio je tehničku službu da riješi problem i odredio stanku.

No, problemi s glasanjem ponovili su se. I u drugom pokušaju, zapelo je na brojanju glasova. “Ovo nema puno smisla, neću da netko dovodi u pitanje je li sve kod glasovanja u redu, legalno i legitimno. Napravit ćemo stanku od jedan sat, ako do tada ne budemo imali posložen sustav glasovanje ćemo prebaciti”, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Ovo će potrajati šest dana”, uhvatili su mikrofoni Jandrokovićev komentar. Marijana Puljak iz stranke Pametno predložila je da se danas odustane od glasovanja, sustav uredi i glasuje sutra. “Vidjet ćemo još malo, ako se nastavi ovako blizu smo i toga”, odgovorio joj je Jandroković, pa nakon kraćeg čekanja odredio stanku od jedan sat.

Ipak, nakon pauze glasanje je nastavljeno bez poteškoća, ali je prije glasanja o rebalansu zatražena stanka.

Komentiraj