TEŠKO U SRBIJI: “S ovolikim priljevom bolesnika pitanje je koliko ćemo izdržati”

Zdravstveni radnici u Srbiji prvi put su ozbiljno zabrinuti. Ogroman je priljev pacijenata, i pitanje je koliko ćemo moći izdržati, izjavila je za Radio televiziju Srbije zamjenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević.

Na Infektivnoj klinici liječe se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom koronavirusa, od kojih jedanaest na intenzivnoj njezi. Milošević je kazala da su u posljednja 24 sata u beogradske bolnice primljena144 bolesnika.

“To je kao da smo primili cijelu Infektivnu kliniku, sve kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priljev pacijenata. S ovolikim priljevom pitanje je koliko ćemo izdržati”, kazala je, pozivajući sve da nose maske.

“Mnogo je mladih ljudi, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Svi moraju biti pažljivi”, naglasila je Milošević i dodala da je “sada mnogo teže nego u ožujku i travnju”. “Mnogo nam je teže, jer kad se prešlo na našu dobru volju i savjest stvari su krenule drugim tijekom. Brine nas ogroman priljev u bolnice širom Srbije. Strahujem da nećemo moći zbrinuti sve bolesne”, upozorila je i naglasila da se “nećemo moći izboriti s ovom pošasti” ne budu li građani poštovali epidemiološke mjere.

Komentiraj