Teško ozlijeđena djevojčica izgubila je bitku za život

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške izgubila je bitku za život. Preminula je u nedjelju u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici.

“S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja.

U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru”, navodi se u priopćenju iz bolnice.

Nakon smrti djevojčice majci prijeti do 15 godina zatvora

Podsjetimo, liječnici su se danima borili za život dvogodišnjakinje koju je majka dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Liječnicima je rekla da je djevojčica pala, ali odmah po dolasku u bolnicu liječnici su posumnjali u tu priču.

Osim teških ozljeda glave, curica je imala i modrice po tijelu različite starosti. Roditeljima djevojčice u subotu je, ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, određen jednomjesečni istražni zatvor.

“Uz opširnu obranu roditelji su djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta”, rekla je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Majka je prvooptužena i tereti ju se za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Oca državno odvjetništvo tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete sada u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je sudac Mile Soldo dodajući da se u očevom slučaju to odnosi na raniji period prije ozljeđivanja dvogodišnje djevojčice.

Sumnja se da je zlostavljanje djevojčice trajalo od studenog 2020. godine do 31. ožujka ove godine. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Resorni ministar Josip Aladrović u subotu je na konferenciji za medije objavio da je smijenjen ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška te je imenovana nova vršiteljica dužnosti. Rečeno je kako je napravljena pogreška kad je dijete vraćeno u obitelj nakon što je bilo smješteno kod udomitelja.

Komentiraj