Teško i u Njemačkoj: “I dalje će rasti…”

Predsjednik njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) Lothar Weiler upozorio je u četvrtak građane Njemačke da se broj zaraženih povećava, te da bi kapaciteti njemačkih bolnica mogli uskoro biti popunjeni.

“Stanje s koronom je u Njemačkoj i dalje ozbiljno. Zaraza se još uvijek širi praktično u cijeloj Njemačkoj. Do ponoći RKI-iju je prijavljeno skoro 22.000 slučajeva, točnije 21.866. Ovih skoro 22.000 slučajeva mogu, naravno, zaraziti još ljudi”, kazao je Wieler na konferenciji za novinare, prenosi N1.

“Broj zaraženih je sveukupno još uvijek vrlo visok. Stanje s teško oboljelima i pacijentima na intenzivnoj njezi i dalje će rasti. Dalje će rasti i broj umrlih. Takvo stanje razvija se s vremenskim odmakom, no to već znamo. Zato moramo biti svjesni da se bolnice približavaju granicama svojih kapaciteta. Moramo računati i s time da se zaraza u nekim regijama Njemačke širi nekontrolirano. Ono što me čini oprezno optimističnim je da posljednjih nekoliko dana brojke nešto slabije rastu. Covid se, dakle, nešto manje razvija”, kazao je Wieler.

Komentiraj