Teška borba za ostanak na čelu SDP-a: “Bernardićevo sastavljanje lista je došlo na naplatu”

Kako večer u stožeru SDP-a odmiče tako je atmosfera sve komornija i svi nositelji lista koji su se pojavili u sjedištu stranke svjesni da je stranka doživjela najveći poraz još od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća.

Neki poput Biljane Borzan i Freda Matića već su javno pozvali šefa stranke da pokaže odgovornost za izborni debakl, a neslužbeno se doznaje da će i drugi članovi predsjedništva sutra na sjednici tog tijela zatražiti Bernardićev odlazak s čelnog mjesta stranke, iako bi Bernardića i po stranačkom statutu u roku od šest mjeseci očekivali izbori za predsjednika stranke na kojima bi sigurno bio kažnjen za ovakav rezultat.

Čelnike SDP-a je posebno pogodio katastrofalan rezultat u Zagrebu u kojem je nakon dugo vremena HDZ, po trenutnim rezultatima, ispred SDP-a što je jedan od utjecajnih članova stranke opisao kao veliku sramotu u trenutku kada Milana Bandića praktično više nema na političkoj sceni.

On je za Nacional.hr i dodao: “Bernardićevo sastavljanje lista je došlo na naplatu. Pogledajte koliko je u 8. izbornoj jedinici glasova osvojio Peđa Grbin, a koliko Erik Fabijanić. Sramota je da su ljudi koji su poznati samo svojim obiteljima dobili mjesto na čelu lista. Ista je situacija i u 3. izbornoj jedinici sa Sinišom Hajdašom Dončićem. Znači birači su nagradili one koji su kritzirali Bernardića, a to dovoljno govori zašto su rezultati ovakvi kakvi jesu.”

Iz ovih riječi jasno je da je pred Davorom Bernardićem teška borba za ostanak na čelu SDP-a u slučaju da i sam ne shvati da je njegova odgovornost za debakl Restart koalicije najveća.

Komentiraj