Sanja Bistričić

Terry Eagleton i Branko Milanović na Subversive festivalu

Subversive festival i ove godine, kao jedna od najvažnijih međunarodnih ljevičarskih manifestacija, s brojnim renomiranim sudionicima/cama, teoretičarima/kama, aktivistima/kinjama iz cijeloga svijeta, podsjeća na važnost uključenosti u svjetska antikapitalistička kretanja.

Iz programa u narednim danima izdvajamo goste – Terry Eagleton i Branko Milanović.

Terry Eagleton kritički će se osvrnuti na razloge slabosti globalne ljevice u kontekstu liberalne fragmentacije borbe na identitetske zahtjeve i kulturalizacije politike. Na temu ‘Nada bez optimizma’ u kinu Europa govorit će Terry Eagleton ovog četvrtka (17. svibnja) u 21 sat. Moderator je Aleksandar Matković.

Terry Eagleton

Ekonomist Branko Milanović otvorit će pitanja globalne raspodjele dohotka i svjetske neravnopravne raspodjele resursa i dobara. Za subotu (19. svibnja) u 18 sati, u sklopu Subversive Foruma, zakazano je predstavljanje knjige Branka Milanovića – ‘Dobitnici i gubitnici: kratka i osebujna povijest globalne nejednakosti’ (The Haves and the Have-Nots: A Brief and Idiosyncratic History of Global Inequality). Uz samog autora, predstavit će je Dario Čepo i Ratko Bošković, a predstavljanje će moderirati Hašim Bahtijari.

Gostovanje ovog američkog ekonomista srbijanskog porijekla, stručnjaka za pitanje globalne nejednakosti i jednog od vodećih svjetskih znanstvenika koji se bavi pitanjem siromaštva i nejednakosti u dohocima nastavlja se istog dana u sklopu AfterEkonomskog foruma, u 20.30, kada će govoriti na temu ‘Globalna nejednakost: aktualni trendovi i njihove političke implikacije’. Predavanje će moderirati Velibor Mačkić.

Podsjetimo, na sve programe Međunarodne konferencije, Subversive Foruma, Balkan foruma i AlterEkonomskog foruma ulaz je besplatan. Dodatne se informacije mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici.

Branko Milanović

Komentiraj