FaH

TERORISTIČKI NAPAD: Ogranak Al Kaide ubio 16 ljudi na plaži u Obali Bjelokosti

Napad na ljetovalište u Obali Bjelokosti, u kojemu je ubijeno 16 ljudi, počinili su naoružani pripadnici sjevernoafričkog ogranka Al Kaide, pišu agencije.

Šestoricu naoružanih muškaraca, članova Al Kaide Islamskog Magreba, koji su napali turiste u ljetovalištu popularnom među Zapadnjacima, Grand Bassamu ubili su pripadnici specijalnih snaga Obale Bjelokosti.

“Poslijepodne je na plažu u Bassamu došlo šest napadača. U njihovu napadu ubijeno je 14 civila i dvojica pripadnika specijalnih snaga”, rekao je predsjednik Obale Bjelokosti Alassane Ouattara koji je posjetio mjesto zločina.
U napadu je smrtno stradao jedan francuski državljanin, a nacionalnost ostalih žrtava još nije poznata, no zna se da ih je četvero iz Europe.
Članovi Al Kaide Islamskog Magreba, koji su i ranije počinili nekoliko napada u regiji, preuzeli su odgovornost za napad, izvijestila je organizacija koja prati islamističke internetske stranice SITE, sa sjedištem u Sjedinjenim Držaavma, pozivajući se na priopćenje grupe.
Očevidac je rekao da je jedan od napadača vikao “Alahu akbar” (Bog je velik na arapskom), a drugi je za AFP kazao da su napadači bili “teško naoružani i da su nosili maskirne kape dok su pucali po gostima” hotela Etoile du Sud (Južna zvijezda) u kojem je u ovo doba godine puno turista.

Komentiraj