EPA/KERSTIN JOENSSON

Terorističke prijetnje napadima na policijske postaje u Austriji

Austrijske vlasti u četvrtak su izvijestile da su pomno pretražile nekoliko policijskih postaja i više ključnih mjesta u glavnome austrijskom gradu nakon što je na adresu postaja stigao e-mail s terorističkom prijetnjom o napadima, no nisu pronašle nikakve eksplozivne naprave, pišu austrijski mediji.

Anonimni e-mail pisan na lošem engleskom poslan je u četvrtak ujutro na adresu nekoliko policijskih postaja, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova. U poruci je jasno naznačeno da iza nje stoje džihadisti.

Vlasti su pojačale mjere sigurnosti te pretražile policijske postaje, bečku zračnu luku, glavni željenički kolodvor, no, kako je kasnije javljeno, “nije ništa pronađeno”.

E-mail je poslan s kodirane adrese koja je upotrebljavana “i ranije nekoliko puta”. U današnjoj su prijetnji navedena mjesta i vrijeme napada – četvrtak ujutro.

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Karl-Heinz Grundboeck je izjavio da su pojačane mjere sigurnosti, nakon akcije pretraživanja ukinute, no da je u tijeku potraga za pošiljateljem e-maila.

Nakon višestrukih krvavih napada u Francuskoj i Njemačkoj u kojima je poginulo puno ljudi, a za koje je odgovornost preuzela organizacija Islamske države cijela je Europa u stanju pojačane pripravnosti.

Po pisanju lista Der Standard, od početka 2015. u Austriji je uhićeno 59 osoba “za koje se vjeruje da su povezani s teroristima”.

Komentiraj