Terme Tuhelj

TERME TUHELJ Poslušaj prirodu, poslušaj sebe

Mnogo puta ste se zapitali mogu li se određene zdravstvene tegobe liječiti prirodnim sredstvima? Da, naravno, zašto ne? Jedno od takvih prirodnih ljekovitih sredstava je Tuheljsko termalno blato, prirodan izvor zdravlja i energije.

Ova prirodna blagodat duševila je i poznatu glumicu Mariju Borić, ambasadoricu Terma Tuhelj, koja se nakon tretmana tim peloidnim blatom osjeća vitalnije i zdravije.

“Živim vrlo užurbanim životom koji često utječe na moje slobodno vrijeme. Duge probe, kasne predstave, sve to utječe na moj organizam. Upravo iz toga razloga nastojim svaki svoj slobodni trenutak posvetiti sebi i stvarima koje me ispunjavaju. Jako volim masaže i barem jednom tjedno uživam u njima. Pobornik sam prirodnih sastojaka pa su me tretmani termalnim blatom jednostavno oduševili“, rekla je Marija Borić.

Tuheljsko termalno blato sazrijeva prirodnim putem na dnu izvora vode, a sadrži sitnozrnastu strukturu sa silicijevim, aluminijevim željeznim, magnezijevim, kalijevim i natrijevim oksidom te sumporom i organskim tvarima. To se blato ubraja u četiri najbolja peloidna termalna blata u Europi.

U Termama Tuhelj primjenjuje se u tretmanima u obliku fanga ili toplih blatnih obloga, kao sredstvo za masažu, zatim kao oblogu koja pospješuje oblikovanje tijela te kao poseban program u Svijetu sauna. Isto tako u sklopu Bazena na izvoru, u ljetnim mjesecima, gostima je na raspolaganju termalno blato u kojem mogu neograničeno uživati.

Smanjuje stres, a koža postaje glatka i pomlađena

Marija Borić, ali i ostali koji su isprobali blagodati termalnog blata složni su u jednom – tretmani su im pomogli u smanjenju stresa, a piling blatom utjecao je na zadržavanje vlažnosti kože pa je ona postala glatka i pomlađena. Tretmani blatom smanjuju bolove, uklanjaju toksine iz tijela, djeluju protuupalno te brišu bore, detoksificiraju i toniraju kožu.

No, to ljekovito blato blagotvorno utječe i na smanjenje poteškoća koje uzrokuje reuma, išijas, artritis, giht, zatim ginekološke upale, ozljede kostiju i zglobova te neki operacijski zahvati. Redovnim tretmanima termalnim blatom, tegobe nastale spomenutim bolestima i poteškoćama, postaju sve manje, a nakon određenog vremena, u potpunosti nestaju.

http://www.terme-tuhelj.hr/

Komentiraj