Terim odgovorio Čačiću: “Ja nisam spominjao prekršaje njegovih igrača”

FaH

Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji na praznom Maksimiru odigrala 1:1.

Turski izbornik Fatih Terim bio je zadovoljan načinom na koji se njegova momčad na otvaranju kvalifikacija suprotstavila Hrvatskoj, za koju je ustvrdio da u momčadi ima 11 zvijezda.

“Igrali smo s reprezentacijom koja je snažna, koja ima 11 zvijezda i koja je igrala svom snagom. Naši su igrači mladi, neiskusni, ali su jako strastveni. Zadovoljan sam kako su igrali”, izjavio je Terim.

Potom se turski izbornik osvrnuo i na konstataciju hrvatskog izbornika Ante Čačića kako je “Turska do boda stigla sretno i spretno”.

“Čuo sam da je izbornik Čačić to spomenuo. Ne vjerujem u sreću u nogometu, ali poštujem njegovo mišljenje. Mogli smo i mi osvojiti tri boda. To je nogomet”, rekao je Terim, zastao, a onda odgovorio i na to što je Čačić rekao da je Turska do gola za remi stigla iz nepostojećeg prekršaja.

“Recimo, ja nisam spominjao sve prekršaje koje su hrvatski igrači činili, jer je i to dio igre.”

Ranije je zahvalio na gostoprimstvu Čačiću koji mu je darovao hrvatski dres s prezimenom Terim za njegov 63. rođendan.

Ponosan je na borbenost svojih igrača.

“Drago mi je što sam vidio veliku borbu ovih mladih ljudi. Mogli smo i izgubiti, ali bi im se ponovno naklonio za ovakvu borbu. Neustrašivo su se borili protiv svjetskog diva. To je poruka za sve ostale igrače u Turskoj, a ujedno i moj odgovor svim kritičarima.”

Komentiraj