TENZIJE U HDZ-U: Karamarko računa na svjetonazorsku bliskost s Božom Petrovom, ali ako ne sastavi vladu, morat će otići

Saša Zinaja i PIXSELL

Bilo bi smiješno ako bi predstavnici Mosta na pregovore s nama došli tražeći premijerski mandat. To mi se uopće ne čini realnim. Oni su trenutno zastali, čini se da počinju s licitiranjem, pumpaju si cijenu, ali ne vjerujem da će njihovi zahtjevi otići do te razine da će tražiti premijersku funkciju”, ispričao je za Nacional izvor blizak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. Isti izvor tvrdi da je Karamarko uspostavio kontakte s predstavnicima Mosta te da su sastanci delegacija dviju strana dogovoreni tek za konac tekućeg tjedna. Karamarko je uvjeren da HDZ stoji izuzetno dobro uoči početka pregovora o sastavljanju buduće vlade. Vjeruje da su mu pregovarački izgledi dobri prvenstveno zato što su svjetonazorski bliži većini netom izabranih saborskih zastupnika Mosta.

hdz“Pričat ćemo o kompatiblinosti naših programa, vjerujem u pozitivan ishod. Sve će biti jasnije koncem tjedna. Most se ne planira žuriti, uspostavili smo kontakte i ne vidim razloga za zabrinutost”, izjavio je za Nacional Tomislav Karamarko.

Karamarko se nije htio izjašnjavati o detaljima tijeka njegovih razgovora s donedavnim stranačkim kolegom Dragom Prgometom. Međutim, neki Karamarkovi suradnici počinju ozbiljno sumnjati da je Karamarko izgubio vezu s realnošću.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj