TEMPO PROMO| Formula Student Alpe Adria izaziva veliki međunarodni interes

Autor:

MARKO HANZEKOVIC

MARKO HANZEKOVIC

Mladi inovatori iz Hrvatske i svijeta pripremaju se za Formula Student Alpe Adria, događaj koji će se zbiti od 20. do 25. kolovoza, i koji promiče inovaciju, tehnologiju i strast prema automobilizmu

Posljednjih dana među mladim inovatorima diljem Hrvatske provode se zadnje radnje i pripreme kako bi upravo njihovi trkaći bolidi ove godine na natjecanju Formula Student Alpe Adria polučili što bolji rezultat. Događaj je ovo koji izaziva sve veće zanimanje diljem svijeta, a hrvatska će publika ponovno, od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu, uživati u pravom oktanskom spektaklu koji raste iz godine u godinu. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Grada Velika Gorica.

Nedavno je hrvatski organizator dobio prestižno priznanje, prema svjetskoj rang listi Formula Student – World Ranking hrvatsko je natjecanje zauzelo visoko treće mjesto u konkurenciji od 25 svjetskih događaja u CV / Hybrid kategoriji. U kategoriji električnih EV vozila, Formula Student Alpe Adria se pozicionirala na odličnom šestom mjestu.

PROMO

 

 Koliko je interes mladih inženjera iz cijelog svijeta za dolaskom u Hrvatsku velik pokazao je i nedavno održani kviz na koji se prijavilo čak 280 timova. Sam proces prijava je jako zanimljiv. Ekipe su morale proći kviz koji nije bio nimalo lagan. Set pitanja odnosio se na sve segmente, a morao se proći u zadanom roku. Oni najbrži naravno bili su najsretniji te izborili sudjelovanje na Formula Student Alpe Adria.

„20 do 30 tisuća ljudi iz cijelog svijeta je rješavalo kviz putem kojeg je 60 timova izborilo sudjelovanje. Kviz je bio tehničke prirode, no opet jako zanimljiv. Ljudima je to bio izazov. Svi hrvatski timovi su, na naše veliko zadovoljstvo, prošli kviz, što pokazuje kvalitetu njihovog obrazovanja te da mogu konkurirati najjačima i u teoriji. Sada je na njima da to pokažu i u praktičnom dijelu i na eventu u Mičevcu!“ – izjavio je Tibor Kezelj iz Formule Student Alpe Adria.

PROMO

 

 Interes za ovaj događaj koji promiče inovaciju, tehnologiju i strast prema automobilizmu dosegnuo je izuzetne razmjere. Od europskih zemalja poput Švedske, Ukrajine, Italije, Poljske, Belgije, Finske pa do dalekog SAD-a, Australije, Saudijske Arabije, Indonezije, Australije, Taiwana, Irana, Jordana, Liberie, Malezije, Indije i brojnih drugih, mladi inženjeri iz cijelog svijeta žele biti dio ovog vrhunskog iskustva. Hrvatsku ove godine predstavljaju tri tima inženjera s riječkog, zagrebačkog i splitskog Sveučilišta.

„Ponosni smo na veliki interes i broj prijava za sedmo izdanje. U moru odličnih mladih inženjera, proces odabira 60 najboljih timova bio je vrlo izazovan. Maksimalno smo posvećeni organizaciji i novom izdanju događaja koji će, vjerujemo, ponuditi još bolji sadržaj, program i natjecanje te nadamo se, opravdati očekivanja sudionika i gledatelja.“-  zaključio je Tibor Kezelj.

PROMO

 Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Ovo natjecanje nije samo izvor natjecateljskog duha, već i platforma koja omogućuje studentima da svoje teorijsko znanje primijene u praksi. Sudjelovanje u ovom natjecanju predstavlja korak prema budućim karijerama u inženjeringu te priliku za stjecanje neprocjenjivog praktičnog iskustva i komunikacijskih vještina.

  Sudeći po interesu, odličnoj nagrađenoj organizaciji i zavidnom talentu najboljih mladih inženjera iz cijelog svijeta, nadolazeća manifestacija inovacije ove nam godine donosi nova uzbuđenja i promjene koje će bez sumnje oblikovati autoindustriju budućnosti.

Vidimo se od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu!

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.