Telegram: Ministarstvo zdravstva projekt eBolnice dalo tvrtki bez zaposlenih koja – dekorira cvijeće

Ministarstvo zdravstva dodijelilo je kompleksan posao za IT sustave bolnica nepoznatoj tvrtki iz Gornje Stubice, koja se dosad bavila cvjetnim dekoriranjem svadbenih proslava, objavio je portal Telegram.

Tvrtka Navada d.o.o. angažirana je na poslu ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, za izradu “projektne dokumentacije i tehničke specifikacije te usluge stručnog koordinatora-ice (Key Expert) u projektu eBolnice”.

Dodjela ugovora službeno je objavljena u veljači ove godine, nakon uredno provedenog javnog natječaja tijekom prošle godine. Od ukupnog iznosa od 3,3 milijuna kuna, stoji u projektnoj dokumentaciji, gornjostubička tvrtka Navada dobit će 1,6 milijuna kuna.

Prema zadnje dostupnim podacima, tvrtka godinama nije imala nijednog zaposlenog, a 2019. godine ostvarila je prihod od tisuću kuna i gubitak od tri tisuće kuna. Ostatak iznosa za projekt eBolnice dobit će tvrtka DiMeros, s kojom Navada čini zajednicu dobavljača.

DiMeros i Navada u zajedničkoj su ponudi istaknuli kako će za projekt angažirati nekolicinu vrsnih stručnjaka, među kojima su neki doista ugledni sveučilišni profesori i, zanimljivo, suprug vlasnice Navade, Goran Žagar, inače dugogodišnji šef IT službe Doma zdravlja zagrebačke županije.

Telegram je poslao službene upite vlasnici Navade Mireli Žagar kako bismo doznali kako je cvjećarska tvrtka bez zaposlenika i bez prihoda došla do tako velikog i kompleksnog posla te suradnje s vrhunskim stručnjacima u medicini i IT industriji.

“Od osnivanja tvrtke, dio predmeta i opsega poslovanja je i IT djelatnost, što je vidljivo i u registru Trgovačkog suda”, odgovorila nam je Mirela Žagar. Prema tom registru tvrtka je registrirana za pedesetak najrazličitih djelatnosti kao što su proizvodnja sjemena, uvoz sadnica i nautički turizam, a među njima su i računalne usluge.

U javnom predstavljanju tvrtke dominiraju cvjećarski poslovi. Navada se prije nekoliko godina spominjala u Zagorskom listu, kao jedan od izlagača na lokalnom sajmu vjenčanja, a osnivačica i direktorica Mirela Žagar na društvenim profilima promovira svoje cvjećarske usluge.

Projekt e-Bolnica je gigantski, višegodišnji projekt informatizacije hrvatskih bolnica, ukupne vrijednosti 132 milijuna kuna i financira se većinom iz sredstava Europske unije. “Projekt e-Bolnica će provoditi Ministarstvo zdravstva kao nositelj i HZZO kao partner, u svim javnim bolnicama RH, odnosno u svih 20 županija i Gradu Zagrebu”, stoji na stranicama ministarstva zdravstva.

Komentiraj