Tele2 reagirao na najavu poreza na mobitele

Nacional

Oglasili su se iz Tele2 nakon što je ministar zdravstva Kujunždić najavio povećanje poreza na mobitele.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić otkrio je kako namjerava namaknuti tri milijarde kuna koje su potrebne za spas zdravstvenog sustava iz tzv. poreza na luksuz koji se odnosi na cigarete, alkohol i mobilne telefone.

Reakciju Tele2 u nastavku prenosimo u cijelosti.

“U vrijeme kada Europska komisija pred svoje članice postavlja visoke standarde u smislu ulaganja u infrastrukturu kako bi osigurala dostupnost mreža velikih brzina svim svojim građanima, a Republika Hrvatska se prema svim pokazateljima nalazi na začelju, nemalo smo iznenađeni današnjom najavom uvođenja poreza na luksuz koji bi navodno uključivao mobitele.

Iz dostupnih izjava nije jasno što bi se to točno oporezivalo te se nadamo da se ustvari radi o nesmotrenoj izjavi koja neće dovesti do nikakvih promjena koje bi mogle negativno utjecati na našu industriju.

Naime, posljedice trostrukog povećanja naknade za uporabu radiofrekvencijskog spektra iz 2014.g. vidljive su još i danas kako u nedostatku relevantnih investicija u infrastrukturu zbog povećanog opterećenja operatora, a tako u vidu povećanih troškova koje u konačnici snose
građani.

Upravo suprotno od predloženih radnji iz izjave smatramo da je potrebno smanjiti opterećenje mobilnih operatora te stvoriti poticajan okvir za ulaganje operatera kako bi se ostvarila potrebna investicija u mreže velikih brzina koje su pak nužnost za ostvarivanje ciljeva Digitalne Agende EU, jačanje gospodarstva, poboljšanje kvalitete života građana Republike Hrvatske te podizanje konkurentnosti Hrvatske na europskom tržištu”, reagirali su iz Tele2.

Komentiraj