Tele2 Hrvatska

Tele2 postao član saveza tvrtki za rodnu ravnopravnost na radnom mjestu

Konferencija pod imenom ‘Ravnopravnost je bolja za sve’ predstavila je Savez za rodnu ravnopravnost na radnom mjestu. Događanje je organizirala tvrtka IKEA Hrvatska, koja je u suradnji s agencijom Ipsos predstavila i istraživanje o ravnopravnosti spolova.

Savez trenutno okuplja tvrtke koje zapošljavaju oko 2 500 zaposlenika, a u njemu su uz IKEA Hrvatska, Tele2, Oriflame, AstraZeneca, ABB, kompanije švedskog podrijetla u Hrvatskoj te Atlantic Grupa i Coca-Cola HBC Hrvatska.

Istraživanje pokazuje kako je 62% muškaraca u Hrvatskoj svjesno da imaju povlašteniji status na radnom mjestu u odnosu na žene. Dva najveća izazova s kojima se žene susreću na radnom mjestu povezana su s roditeljstvom: čak 72% žena smatra da je gubitak posla nakon porodiljnog dopusta najveći izazov, dok 65% navodi nerazumijevanje poslodavca za uzimanje bolovanja zbog djece. Gotovo 40% građana smatra da smanjenju neravnopravnosti na radnom mjestu najviše treba doprinijeti država. No, velika je odgovornost i na poslodavcima – više od četvrtine građana smatra da bi upravo oni, promjenom internih pravila, trebali utjecati na ovaj problem.

“Mi u Tele2 pridajemo veliku važnost uključivosti i raznolikosti u svim aspektima pa onda i u rodnoj ravnopravnosti. To je dio naše korporativne kulture i svakodnevnog poslovanja. Mnoga istraživanja, ali i naše poslovno iskustvo pokazuju da kompanije koje potiču raznolikost i rad u raznolikim timovima ostvaruju veći napredak i uspjeh. Mišljenja smo da različitost može imati samo pozitivan učinak, jer raznoliki timovi nude drugačiji način razmišljanja i inovativan pristup rješavanju izazova. Iako smo u našoj kompaniji pri zapošljavanju i promoviranju zaposlenika usredotočeni isključivo na kompetencije osoba, bez obzira na njihov spol, ponosni smo na činjenicu da se na čak 40% rukovoditeljskih pozicija nalaze žene“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Komentiraj