biobio.hr

Tele2 Hrvatska i Zaklada Reach for Change potiču razvoj društvenih projekata

Tele2 Hrvatska i Zaklada Reach for Change su u procesu odabira društveno odgovornih projekata za pomoć djeci najavili početak Akceleratora, programa stručne podrške sudionicima natječaja za dodatno razvijanje njihovih društveno korisnih poslovnih ideja.

Cilj Akceleratora je pomoći odabranim projektima da razviju vlastite kapacitete za rast i održivost te ojačaju svoju vidljivost. Prvi modul Akceleratora održat će se 15. i 16. ožujka 2019. godine, a druga dva tijekom travnja i svibnja.

Kroz grupne radionice, prezentacije i umrežavanje, program pruža društvenim poduzetnicima podučavanje, treniranje i razvoj alata u područjima kao što su strateško i poslovno planiranje, evaluacija utjecaja i liderstvo. Tako će sudionici naučiti nove praktične vještine, identificirati svoje mogućnosti za razvoj te biti spremni za predstavljanje svojih projekata investitorima.

“Stvaranje održivih poslovnih modela temeljni je izazov većine društvenih inicijativa, stoga mi posvećujemo posebnu pažnju prijenosu vještina iz poslovnoga na društveni sektor povezujući društvene poduzetnike s našim korporativnim partnerima koji im pružaju poslovnu ekspertizu i strateške savjete”, rekla je Marija Mažić, Country Manager Zaklade Reach for Change Hrvatska.

“Ovakav vid suradnje potiče društveno poduzetništvo ne samo financijskom podrškom, već i partnerskim poslovnim odnosom između korporativnog i neprofitnog sektora što predstavlja praktičnu primjenu Cilja 17 održivog razvoja – Partnerstvom za promjene”, objasnila je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Tele2.

Komentiraj