Teglenica se oslobodila s veza i nasukala na Savi

Kod zagrebačkog mosta Mladosti na Savi otkačio se stari derutni brod i rijeka ga je odnijela do toplane na istočnom djelu Zagreba. Još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg se stari brod oslobodio s veza. O navedenom događaju  oglasilo se u petak poslijepodne Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, koje je još prije 15 dana dalo nalog za uklanjanje spornog broda.

“Tijekom jučerašnjeg dana plovilo – Teglenica TT9904, koja se nalazila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba oslobođena je s veza te je otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane Zagreb. Nadležni inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je izdao rješenje vlasnicima o uklanjanju teglenice s ciljem zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno.

Napominjemo kako ovo plovilo, kao i ostala koja se nalaze na poziciji ispod Mosta mladosti nisu predstavljale smetnju sigurnosti plovidbe, ali tijekom zadnjeg redovnog inspekcijskog pregleda na teglenici koji je izvršen 1. 7. 2021., utvrđeno je kako navedena ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi, nakon čega je izdan nalog za uklanjanje u roku od 30 dana”, navodi se u priopćenju.

 

 

Komentiraj