Ivica Todorić na svom blogu obrušio se na vlasnika Atlantic Grupe Emila Tedeschija, javlja N1 televizija.

Todorić je reagirao na intervju koji je Tedeschi dao HRT-u, a u kojem je kritizirao način na koji se upravljalo Agrokorom, menadžment i vlasnika kompanije koji se dao u bijeg.

“Gospodin Tedeschi daje si za pravo da komentira sve gospodarske tijekove u Republici Hrvatskoj, a njegova najnovija lavina potpuno neargumentiranih i zlonamjernih opservacija tiče se i Agrokora.

Ne želim uopće polemizirati s Tedeschiem, no istine radi, samo ću podsjetiti kako su on i njegov management pridonijeli razvoju hrvatskog gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren. Suprotno od gospodina Tedeschia moj tim je u Hrvatskoj od nule izgradio industrijske bisere koji su, unatoč nesposobnosti današnje izvanredne uprave, i dalje perjanice hrvatskoga gospodarstva. Njegove zlonamjerne interpretacije ne želim niti komentirati jer su vođene isključivo skrivenim interesima”, regirao je Todorić na svom blogu.

Bijeg Todorića Tedeschi je nazvao ‘svinjarijom’.

“To je svinjarija, to što je pobjegao u London, ostavio desetke tisuća zaposlenih i svoj tim i sada svima propovijeda kako je on u pravu. To nije vodstvo, to nije leadership, to je antivodstvo, antileadership i o tome trebamo govoriti. Odgovoran vođa tako ne postupa, a odgovornost je ona riječ koja nam nedostaje u Hrvatskoj, ne samo u slučaju Agrokor”, rekao je Tedeschi.

Komentiraj