Luka Stanzl/PIXSELL

TEDESCHI ‘Dalić je imala pozitivnu i krucijalnu ulogu u spašavanju Agrokora’

Prvi čovjek Atlantic grupe prisustvovao je promociji knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Tedeschi knjigu još uvijek nije pročitao, ali govor Martine Dalić na promociji smatra izvrsnim, javlja N1.

“Knjigu još nisam primio u ruke, komentirat ću nakon što pročitam. Što se tiče prezentacije, Martina Dalić je imala izvrstan govor”, izjavio je.

Tedeschi ne smatra da su ljudi koji su pisali Lex Agrokor od njega i profitirali.

“Ja imam malo drugačiji pogled od vas, ali mi obavljamo različite poslove i nisu nam interesi jednaki. Podržavam donošenje zakona od početka i sam proces donošenja i usvajanja nagodbe. Pritom bih mogao imati problem, prije nego neki drugi, s odabirom savjetnika i njihovim naknadama,” smatra Tedeschi koji je dodao da Vlada nije odgovorna što je Agrokor došao u problem i suštinski u stečaj.

“Više puta sam rekao da je to problem bivšeg vlasnika. Vlada se ponijela vrlo odgovorno kad je rekla odlučno ne novoj dozi narkotika ovisniku i odbila dati 300 milijuna eura. Vlada je imala političku hrabrost i mudrost u kratkom vremenu donijeti zakon i mislim da je tim zakonom smanjen pritisak na trošak za porezne obveznike. U razumijevanju tko je kriv, tko je odgovoran, što je moglo biti bolje u provesu, slažem se da javnosti koja je slabo upućena sve izgleda sumnjivo”, rekao je.

Tedeschi ulogu Martine Dalić u spašavanju Agrokora vidi kao pozitivnu i krucijalnu.

“Za mene je nezamislivo da je se stavlja u istu rečenicu s ljudima koji su odgovorni da je Agrokor došao u situaciju bankrotirati. Život nije crno-bijel, ali u polarizaciji tko je ispravan, a tko ne, Martina Dalić je ispravna. Mislim da mora biti jasno izrečeno: ‘Hvala joj’. Je li moglo biti bolje, elegantnije, bolje komunicirano? Vjerojatno da. Savjetnici su plaćeni od sredstava vjerovnika, a oni su preko 80 posto glasali za nagodbu”, zaključio je čelnik Atlantic grupe.

Komentiraj