Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi došao je u ponedjeljak u Banske dvore na sastanak dobavljača Agrokora s premijerom. Tedeschi smatra kako je imenovanje Vladinog povjerenika bio bio jedini dobar način rješenja situacije u Agrokoru jer dobavljači i Uprava Agrokora nisu uspjeli naći kvalitetno rješenje.

Komentirao je i Antu Ramljaka, kojeg je Vlada jutros predložila za povjerenika. “Svaki izbor koji odabere Vlada moramo vjerovati da je pravi izbor. Ante Ramljak ima relevantna iskustva iz realnog svijeta i gospdoarskog, ima povjerenje vlade, a mi kao veliki dobavljač očekujemo da će raditi svoj posao na zadovoljstvo svih dionika”, rekao je.

Tedeschi je dodao da prvo treba razgovarati o onim mogućnostima koje zakon pruža. “To je da na prvo mjestu stavlja zaposlenike Agrokora, potom poreze koje država mora naplatiti, obaveze nove isporuke i obaveze prema friškom kapitalu koje daju banke”, objasnio je Tedeschi, kako prenosi Dnevnik.hr.

Atlantic grupa, dodao je, nema potraživanja prema koncernu jer su bili striktni u naplati robe. “Nemamo financijski izazova, ali nas pogađa ova situacija. Atlantic grupa je u odličnoj situaciji, ali nemamo razloga biti nešto ponosni i zadovoljni jer je situacija zabrinjavajuća, poručio je.

Komentiraj