Ted Nugent prozvao Springsteena da podržava komuniste i nazvao ga vrećom smeća

Kontroverzni desničarski roker i aktivist u nedavno objavljenom intervjuu je nazvao Brucea Springsteena vrećom smeća, te ga optužio da podržava komuniste.

Ted Nugent je ispričao u intervjuu i koliko su on i Springsteen različiti u smislu ideologija i njihovih političkih stavova. “Ne biste se mogli više udaljiti ideološki, politički ili od logika istine i zdravog razuma od mene i Brucea Springsteena, ali sada ću ipak pokazati malo ljubavi prema Bruceu. Prvo, bio sam u prilici nastupati u showu Conana O’Briena s E-Street bendom, što je jedna od najvećih radosti u mom životu. Uvijek sam bio okružen najboljim glazbenicima, to je savršen primjer. Odsvirali smo ‘Jenny Take A Ride’ Mitcha Rydera, a Max i dečki su to izveli s nevjerojatnom preciznošću, savršenstvom i dušom. Pozdravljam što imaju tu kvalitetu virtuoza koji isporučuju njegovu glazbu umjesto da krenu na Brucea jer je đubre i podržava komuniste poput Bidena i Obame. Ljudi koji su uništili kvalitetu života, posebno manjina. Kako on to ne vidi, ne znam. Ali, volio bih biti ovdje uživo na Jameson showu sa svojim prijateljima Jimom i Donom kako bih pozdravio Brucea Springsteena jer je on uvijek podržavao Mitcha Rydera i Detroit Wheelse.”

Zatim je rekao da ako naleti na Springsteena, neće dopustiti Mikeu Tysonu da ga udari već će ga umjesto toga samo poslati na put jer poštuje njegov glazbeni integritet. Naime, Nugent se referirao u vezi s prethodnim komentarom kada je rekao kako će unajmiti boksača Mikea Tysona da udari one koji se ne slažu s njegovim idejama “Da upoznam Brucea, ne bih ga udario. Uvijek imam Mikea Tysona sa sobom i dao bih mu sto dolara da udari šupke, a ne bih dao da ga Mike udari. Rekao bih: ‘Mike uzmi minutu odmora, idi, nađi još jednog šupka za udarac.’ Ali reći ću, ‘Hvala’ Bruceu Springsteenu jer dijelimo poštovanje i divljenje prema glazbenom integritetu i entuzijazmu. Morate priznati, Bruceova karijera temelji se na njegovom glazbenom srcu i duši. Prezentaciju i sadržaj njegovih stihova ne podržavam. Sviđa mi se referenca na Dust Bowl u ‘Joadu’, ali bih mu zahvalio na obogaćivanju života snažnom glazbom. Ne bih ulazio u njegove komunističke sklonosti. Također mu zahvaljujem što je odao počast 11. rujna. Ima sjajan duh.”

Bruce Springsteen je uvjereni demokrat čiji se stav prema politici uglavnom odnosi na prikazivanje društvenih sukoba, razumijevanje ekonomski ugroženih skupina i zalaganje za nepravdu. Godine 2020. snimio je reklamu za tadašnju predsjedničku kandidaturu Joea Bidena, a nakon što je Biden preuzeo dužnost, The Boss je izveo ‘Land Of Hope And Dreams’ kao dio TV speciala u čast Bidenove inauguracije. Također je prošle godine pokrenuo podcast s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Za razliku od Springsteena kontroverzni rocker Ted Nugent bio je dosta u vijestima prošle godine. Početkom godine kritizirao je uvrštavanje Joan Jett na popis 100 najvećih gitarista, dok je prošlog mjeseca osudio Rock & Roll Hall of Fame zbog uvođenja Grandmaster Flasha, Madonne i drugih. U lipnju prošle godine je podržao neutemeljenu teoriju zavjere da su siječanjsku pobunu na američkom Capitolu izazvali aktivisti Antife i Black Lives Matter dok je u svibnju ustvrdio da sustavni rasizam ne postoji u SAD-u. U videu koji su objavili on i njegova supruga Shemane, opisao je sistemski rasizam kao laž. Tijekom svoje dugogodišnje karijere objavio je 17 samostalnih albuma i devet s grupama.

 

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]