Teatar Gavran ove jeseni pokreće i dječju scenu

Putujući zagrebački Teatar Gavran, koji u listopadu obilježava petnaest godina, pokrenut će ove jeseni i dječju scenu čija će prva premijera biti lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica”, dok će prva premijera za odrasle biti komedija pisca i umjetničkoga voditelja teatra Mire Gavrana “Sve o ženama”, priopćeno je iz Teatra Gavran.

Komedija “Sve o ženama” do sada je imala 48 premijernih izvedbi – od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka do Moskve, Mumbaija, Praga, Pariza, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Varšave i Tel Aviva.

Predstavu će režirati glumica i organizacijska voditeljica Teatra, Mladena Gavran koja je glumila u praizvedbi 2000. godine. Za novu izvedbu predstave u kojoj tri glumice igraju po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću, glumice će biti odabrane na audiciji koja će se upriličiti krajem listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir.

U novoj sezoni zagrebačke izvedbe za odrasle i dalje će se igrati na maloj sceni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, a dječje predstave izvodit će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, gdje se već nekoliko godina odvijaju pokusi Teatra Gavran.

Uz ove dvije premijere, najavljena su i dva jubileja – 100. izvedba komedije “Lutka” s Robertom Kurbašom i Doris Pinčić, te 50. izvedba komedije “Zaboravi Hollywood” sa Željkom Königsknechtom i Jakovom Gavranom, a na repertoaru ostaju i uspješnice “Sladoled”, “Pivo” i “Parovi”.

Od inozemnih gostovanja planirani su nastupi u Beču, Pragu i Mostaru.

Ovoga ljeta Teatar Gavran imao je dvadeset izvedbi diljem jadranske obale. Predstava “Sladoled” proglašena je najboljom na Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle, a predstava “Zaboravi Hollywood” proglašena je najboljom na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu, dok je Željko Königsknecht proglašen najboljim glumcem festivala, dodaje se u priopćenju.

Komentiraj