Tarantino je želio režirati film “Luke Cage”, prijatelji ga odgovorili

Prilično je dugačka lista filmskih projekata za koje se tvrdilo da će ih režirati Quentin Tarantino,  od novog nastavka „Zvjezdanih staza“ preko trećeg dijela filma „Kill Bill“ pa do filma iz James Bond franšize. Tarantino je entuzijastično najavljivao mogućnost režije tih filmova da bi na kraju cijela ideja propala. Sada je otkriven još jedan filmski projekt za koji je Tarantino bio zainteresiran ali ga nije ostvario, a to je film o Lukeu Cageu, jednom od junaka iz Marvelovih stripova.

S obzirom da je Tarantino ljubitelj blaxploitation filmova, nije čudno što je bio zainteresiran za ovog junaka iz stripova sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Njegov interes pojavio se nakon što je 1992. godine režirao film „Reservoir dogs“, a za ulogu Lukea Cagea želio je angažirati  Laurencea Fishburnea. Sve je to otkrio u podcastu Amy Schumer “3 Girls, 1 Keith”.

„Bilo je to u vrijeme kada priča o Marvelu nije izgledala kao što sada izgleda. Bilo je to u vrijeme nakon filma ‘Reservoir dogs’ a prije ‘Paklenog šunda’, tada sam razmišljao o filmu ‘Luke Cage’. Odrastajući, skupljao sam stripove, a dva moja omiljena stripa bili su ‘Luke Cage: Hero for Hire’, kasnije ‘Luke Cage: Power Man,’ i ‘Shang-Chi: Master of Kung Fu’”, ispričao je Tarantino objašnjavajući kako su ga ljubitelji stripa uvjerili da bi bilo bolje da ne režira taj film.

„Smatrao sam da bi Larry Fishburne bio najbolji odabir za ulogu Lukea Cagea. No, svi moji prijatelji govorili su mi ‘To mora biti Wesley Snipes’. Moj odgovori bio je ‘Gledajte, sviđa mi se Wesley Snipes ali Larry Fishburne je kao Marlon Brando. Mislim da je Fish pravi čovjek’. Njihova reakcija bila je ‘Da, ali trebao bi doći u formu, a Snipes to već ima’ na što sam rekao ‘Jebeš to! To nije važno. Jebite se, uništili ste mi priču!’“, nastavio je s pričom Tarantino.

Na kraju je Luke Cage zaživio kao lik u istoimenoj seriji čija je prva sezona snimljena 2016. godine, a ugašena je nakon druge sezone. Mike Colter glumio je Lukea Cagea.

Komentiraj