Tarantino je planirao križanac filma “Pakleni šund” i “Reservoir Dogs”

U filmskim krugovima godinama se pričalo kako Quentin Tarantino priprema projekt u kojem bi ujedinio likove Vica Vege iz filma „Reservoirs Dogs“ i Vincenta Vege iz filma „Pakleni šund“. Vica Vegu 1992. je  glumio Michael Madsen dok je Vincenta Vegu 1994. glumio John Travolta, a ta mu je uloga spasila tada posrnulu karijeru. U razgovoru za Hollywood Reporter Michael Madsen je potvrdio da je Tarantino planirao taj projekt i to daleko ozbiljnije no što se do sada mislilo.

Oba ta filmska lika su kriminalci, oba su na kraju filmova ubijeni. Stoga je Tarantino planirao napraviti prequel, odnosno film o braći Vega koji se zbiva prije događaja u filmovima „Reservoir Dogs“ i „Pakleni šund“. „Trebali smo biti u Amsterdamu“, izjavio je Madse te nastavio „Film bi počeo s našim izlaskom iz zatvora u različitim državama. Mi otvaramo klub u Amsterdamu“. Tu postoji poveznica s filmom „Pakleni šund“ gdje se Vincent Vega vraća u Los Angeles iz Amsterdama. Međutim, Tarantino se s vremenom posvetio drugim projektima tako da je ta ideja propala.

Međutim, prije nekoliko godina, Tarantino se javio Madsenu s novom idejom. „Rekao mi je ideju o blizancima Vica i Vincenta Vege koji se susreću nekoliko godina nakon smrti svoje braće blizanaca. To je bilo komplicirano ali kada je Quentin počeo razlagati tu ideju bilo je lako prihvatiti je“, tvrdi Madsen. Ni ta ideja nije se razvila u film, a Madsen i Travolta su zajedno glumili prošle godine u filmu „Trading Paint“. Madsen se prisjetio snimanja scene u tom filmu kada mu je prišao Travolta i rekao „Mislio sam da si mrtav“ na što je Madsen njemu odgovorio „A ja sam mislio da si ti mrtav“, što je izazvalo salve smijeha na setu.

Komentiraj