Talijansko nogometno prvenstvo moglo bi trajati do listopada

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina je tijekom gostovanja u emisiji talijanske državne televizije RAI u nedjelju izjavio kako bi ovosezonsko prvenstvo u Serie A moglo trajati sve do listopada.

“Jedini ozbiljan način za rješavanje ovakve ozbiljne situacije je da se sezone 2019/20. završi ove godine. Radimo na čitavom nizu rješenja kako bismo s ovom situacijom izašli na kraj na najbolji način. Hoće li prvenstvo završiti u rujnu ili čak listopadu? I to je jedna od opcija, ali moramo paziti kako ne bismo ugrozili i ovu, ali i sljedeću sezonu”, izjavio je Gravina koji smatra kako se prvenstvo mora odigrati do kraja.

“Ako se to ne dogodi tada ćemo biti suočeni s čitavim nizom pravnih tužbi od strane onih koji će smatrati kako su oštećeni u svojim pravima i interesima popu onih koji bi ispali u niži rang natjecanja i onih koji bi ostali bez nastupa u eurokupovima”, dodao je Gravina.

Talijansko nogometno prvenstvo prekinuto je 9. ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa, do kraja sezone se treba odigrati još 12 kola, a Gravina je u razgovoru za RAI rekao kako je jedna od mogućnosti i ta da se prvenstvo nastavi 17. svibnja.

U Italiji je dosada umrlo 15887 osoba od koronavirusa.

Komentiraj