Talijanska vlada anti-covid prosvjednicima: “Informirajte se o činjenicama”

 

Talijanska vlada je poručila da se svi oni koji u subotu u Rimu planiraju sudjelovati u prosvjedima protiv javnozdravstenih mjera povezanih s koronavirusom, najprije moraju informirati o činjenicama.

Prosvjed što su ga protiv obveznog nošenja maski, cijepljenja i pravila pridžavanja fizičkog razmaka organizirale razne skupine održat će se predvečer.

Svi oni koji se protive restriktivnim mjerama tvrde da je Italija skrenula u “zdravstvenu diktaturu”.

“Borimo se protiv pandemije koja još uvijek traje”, rekao je u subotu navečer u sklopu odvojenog događanja u Rimu talijanski premijer Giuseppe Conte

“Danas će se u Rimu održati prosvjedi ljudi koji misle da pandemija ne postoji, a mi ćemo im odgovoriti konkretnim podacima”, rekao je.

I ministar vanjskih poslova, Luigi Di Maio uputio je poruku svim protivnicima restrikcija uvedenih zbog koronavirusa: “Pozivam sve one koji negiraju postojanje koronavirusa da barem pokažu poštovanje prema obiteljima umrlih od posljedica te zarazne bolesti”, rekao je u govoru održanom u južnome gradu Foggi.

Italija je prva europska zemlja u kojoj su uvedene mjere karantene, a virus je jako pogodio cijelu zemlju. Od početka izbijanja epidemije u zemlji je zabilježeno oko 275.000 slučajeva zaraze koronavirusom i više od 35.500 smrtnih slučajeva.

U petak su u Italiji u prethodna 24 sata evidentirana 1733 nova slučaja zaraze, što je najveći dnevni porast od početka svibnja.

Komentiraj