Spasilačke službe su u četvrtak na sigurno dovele 1725 migranata koji su se nalazili u brodovima na Sredozemnom moru, objavila je talijanska obalna straža u vrijeme u kojem raste broj dolazaka migranata na južne europske obale.

U spašavanje je bilo uključeno šesnaest odvojenih misija, uključujući talijansku obalnu stražu i mornaricu, akciju Europske unije protiv krijumčarenja ljudi, dvije humanitarne organizacije i dva trgovačka broda, objavila je obalna straža.

Nije objavljeno odakle su krenuli migranti koji su putovali u 14 gumenih i dva drvena broda. Većina onih koji stižu u Italiju su iz subsaharske Afrike.

Nastavak bezvlađa u Libiji i mirnije more ovog su tjedna pridonijeli rastu broja ljudi koji se odlučuje za riskantan put od sjeverne Afrike do juga Europe.

Italija je postala glavna ruta dolaska migranata u Europu nakon što je EU u ožujku s Turskom dogovorila zaustavljanje migranata.

Od početka ove godine u Italiju je stiglo oko 105 tisuća ljudi, objavila je Međunarodna organizacija za migraciju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.