Talijanka Elena Curtoni osvojila super-G u Cortini d’ Ampezzo, Sofia Goggia pala drugi put u dva tjedna

Talijanska skijašica Elena Curtoni pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskom skijalištu Cortina d’ Ampezzo.

Curtoni je riskantnom vožnjom po prvi put osvojila super-G utrku.

Druga je bila Austrijanka Tamara Tippler sa samo devet stotinki sekunde iza Curtoni, dok je treća bila Švicarka Michelle Gisin (+0.24)

Trenutno najbolja skijašica u brzim disciplinama, Talijanka Sofia Goggia doživjela je drugi pad u dva tjedna, a 29-godišnjakinja iz Bergama pala je u gornjem dijelu staze. Nakon teškog pada, na trenutak je ostala ležala na stazi, ali je ustala vrišteći. Uz pomoć radnika obukla je skije i odskijala bez pomoći do cilja, a potom se uputila prema medicinskom šatoru žaleći se na bolove u desnom koljenu.

Ovo je drugi ružan pad Talijanke dva tjedna prije Zimskih olimpijskih igara, a već je imala udes  u Zauchenseeu, ali nije pretrpjela nikakve posljedice. U subotu je u Cortini osvojila četvrti spust u sezoni, ove zime slavila je i u dva superveleslaloma i glavni je favorit u brzim disciplinama na Olimpijskim igrama u Kini.

U poretku superveleslaloma vode tri Talijanke – Brignoni (377), Curtoni (348) i Goggia (332), a ukupno Amerikanka Michaela Schiffrin (981) koja je danas bila 16.

Komentiraj