Talentirani stoper Osijeka prešao u Bayern

Talentirani stoper Osijeka Ljubo Puljić je na svoj 16. rođendan potpisao dugoročni ugovor s aktualnim njemačkim prvakom Bayernom. Bavarski gigant je prema neslužbenim informacijama za njegov transfer Osijeku odmah isplatio manje od milijun eura, a s bonusima ukupna odšteta može narasti do 2,8 milijuna eura.

“Ljubo je snažan branič s čvrstim pristupom. Ima odličan mentalitet i uvijek daje sve od sebe na terenu za svoju momčad. Osim toga, ima odličan karakter. Jako smo zadovoljni što je naš skautski tim na čelu s Florianom Zahnom s velikom snagom uspio provesti ovu promjenu i što se Ljubo seli u kampus.”, komentirao je sportski direktor mlađih uzrasta Bayerna Halil Altintop.

Puljić je na današnji dan 2007. godine rođen u Vinkovcima, a prve nogometne korake je napravio u Cibaliji prije nego što je u siječnju 2018. godine preselio u Gradski vrt. Nastupao je za kadetsku momčad Osijeka koja je ove sezone osvojila naslov prvaka Hrvatske, a bio je član reprezentacije na U17 Europskom prvenstvu koje se još uvijek održava u Mađarskoj. Odigrao je sve tri utakmice te se u 1:1 remiju s Nizozemskom upisao u strijelce. U Bayernu će za početak također biti priključen kadetskoj ekipi.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner