Takumi Minamino od 1. siječnja u Liverpoolu

Takumi Minamino novi je igrač Liverpoola. ‘redsi’ su postigli dogovor s Red Bull Salzburgom, a japanski nogometaš priključit će se novim suigračima prvog dana sljedeće godine.

“Moj san je bio postati igrač Liverpoola. Uzbuđen sam ostvarenjem tog sna. Premierliga je, po meni, najjača liga na svijetu. Presretan sam što dolazim, veselim se”, rekao je Minamino.

24-godišnji Japanac kazao je kako je nogomet koji igraju ‘Redsi’ na visokoj razini. “Moj cilj je osvojiti Premierligu i Ligu prvaka i pridonijeti ekipi najvipše koliko mogu”, dodao je.

❤️

Posted by Liverpool FC on Thursday, December 19, 2019

Dolazak Japanca komentirao je i trener Jürgen Klopp. “Ovo su sjajne vijesti, krasno pojačanje. Stvarno smo sretni zbog njegovog dolaska. Ne trebam pretjerano isticati njegove kvalitete, one su dobro poznate. Takumi je vrlobrz i pametan igrač, pronalazi prostor između linija. Pravi je timski igrač”, rekao je Klopp.

Minamino je u Red Bull Salzburg stigao prije pet godina iz Cerezo Osake, a upisao je 199 nastupa uz 64 gola. Za reprezentaciju Japana odigrao je 22 utakmice i postigao 11 golova.

Komentiraj