Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik i predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić u subotu je gostovao na N1 televiziji i komentirao najavu tužbe države zbog Ubera.

“Samo tako reći da tužimo državu.. To je posljednji potez koji ćemo povući ako se nastavi nezakonit rad Ubera. Uber krši Zakon o spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, da ga ne krši treba biti upisan u registar, Uber to nije, izbjegava se tako plaćanje poreza, novac odlazi van Hrvatske pa je umanjen kada se vrati u RH”, rekao je Miletić dodajući da nedostaje političke volje da se ro riješi.

Miletić navodi da država tolerira kršenje zakona. “Mi ne želimo tužiti državu, mi nismo protiv konkurencije. Kada mi moramo tužiti vlastitu državu zamislite u kakvoj smo situaciji. Postoje aplikacije koje poštuju zakon, ne borimo se protiv Ubera i gašenje aplikacije već da posluju po jednakim uvjetima”, poručio je dodajući da su neki taksisti atvorili obrte i otišli u Irsku.

“Ne želimo da se zakon mijenja zbog nas već da svi posluje pod istim uvjetima. Mi smo trenutno zbog tužbe u pripremi podataka i sudski vještaci se bave točnim brojkama i ako se krene s tužbom znat će se svi podaci i bit će transparentno”, objasnio je.

Miletić je podsjetio i kako su neke zemlje zabranile Uber, među kojima su Danska, Mađarska i Italija. “U onima koje ga nisu zabranile Uber posluje prema zakonom propisanim uvjetima. Mi ispadamo banana država gdje toleriramo takvo poslovanje. Ne kažem da smo mi med i mlijeko, neki pojedinci rade lošu sliku o nama i apeliram da institucije kontroliraju i nas. Uber je privatna tvrtka a nama cijene određuju gradovi, cijena je propisana, a tu si određeni sigurnosni parametri”, zaključio je.

Komentiraj