Tajno snimani razgovori narkobosa iz Velike Kladuše: “Dino je tip koji ima 50 milja eura, ali se ne ponaša raskalašeno”

“Dino je tip koji ima 50 milja eura kapitala, ali se ne ponaša raskalašeno. Ima sve živo – vile s bazenima, aute po 200 hiljada eura, ali ga nigdje nema. Nigdje ga se ne vidi”, tako je Dina Muzaferovića Cezara, narkobosa iz Velike Kladuše u tajno snimljenom razgovoru opisao jedan od njegovih suradnika. Vođa kriminalne skupine koja je pala prije nekoliko dana u velikoj akciji koju su koordinirali MUP i Uskok uhićen je u prosincu prošle godine, no ispostavilo se da je nakon uhićenja ‘čitav posao’ vodio iz zatvora.

U međunarodnoj policijskoj akciji kodnog imena DM uhićeno je 18 osoba nad kojima je sudac istrage zagrebačkog Županijskoga suda odredio jednomjesečni pritvor. Sumnjiče se za masovnu trgovinu raznih vrsta droge u vrijednosti od najmanje 3,4 milijuna eura, kao i trgovinu vatrenim oružjem diljem Europe.

Svoju organizaciju u svojom razgovorima nazivali su ‘firmom’. Firmom je Dino Muzaferović Cezar upravljao autokratski, uživajući strahopoštovanje ostalih pripadnika udruženja. Iako je uhićen u Njemačkoj 20. prosinca 2022., vrlo brzo se u zatvoru domogao mobitela i nastavio voditi operaciju, doznaje Jutarnji list.

Policija je nakon Muzaferovićeva uhićenja došla do informacije da Cezar skrivenim mobitelom iz zatvora nastavlja upravljati međunarodnom organizacijom trgovaca drogom. Potkraj siječnja ove godine policija i USKOK zbog toga su zatražili i dobili novi nalog za nastavak prisluškivanja Muzaferovićevih razgovora.

“Javio mi se Dino iz zatvora. Ima telefon. Rekao je samo da nastavimo punim gasom bez stajanja. Da prepušta sve meni i neka se borim”, rekao je jedan od Muzaferovićevih suradnika, ne znajući da mu je u vozilu prisluškivač.

Nakon njemačkog zatvora, prebačen je u Rim. Iza rešetaka talijanskog pritvora nastavio se služiti mobitelom.

Ubrzo su snimljeni i prvi Muzaferovićevi razgovori. “Jesi prodao ono iz Bosne?”, pitao je Muzaferović suradnika.

“Jesam. Sve tri su otišle”, odgovara mu ‘kolega’ koji je u ožujku završio iza rešetaka u Belgiji.

Operacija “Balkanski kartel”: Istražni zatvor za 18 članova krim skupine, Cezar iz BiH visokovrijedna meta

Božinović o smijenjenom načelniku policije zbog druženja s članom narkokartela: “Ne postoje indicije koje bi ga dovodile u taj kontekst”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner