FaH

TAJNO IZVJEŠĆE: Kremlj odbacuje tvrdnje da ima kompromitirajuće informacije o Trumpu

Kremlj je u srijedu objavio kako su tvrdnje da ruski dužnosnici imaju kompromitirajuće informacije o novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu “potpuna besmislica”.

Američki dužnosnici u utorak navečer objavili su kako su četiri američke obavještajne agencije prošlog tjedna Donaldu Trumpu pokazale tajne dokumente koji su uključivali nepotvrđene tvrdnje da ruski obavještajci imaju komprimitirajuće informacije o njemu.

“Kremlj nema kompromitirajuće informacije o Trumpu”, odbacio je u srijedu te informacije glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, nazvavši taj dokument prijevarom koja je smišljena kako bi se dodatno pogoršali odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije.

Peskov je odbacio i tvrdnje da je on osobno bio uključen u rusku kampanju kojom se htjelo diskreditirati poraženu kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

“Na to morate reagirati s određenim humorom, no tu postoji i tužna strana. Stvara se histerija kako bi se održao politički lov na vještice”, smatra ruski glasnogovornik.

Istaknuo je kako bi nove američke sankcije ruskom naftnom i plinskom sektoru štetile Rusiji, bilateralnim odnosima i svjetskom gospodarstvu. Ruski energetski sektor bi definitivno dobio odštetu ako bi se takve sankcije provele, smatra Peskov.

Osvrnuo se i na Trumpova kandidata za državnog tajnika Rexa Tillersona kojega će u srijedu saslušati američki parlament, nazvavši ga konstruktivnom osobom koja je spremna slušati, ali koja će biti i čvrst rukovoditelj.

Kremlj ne zabrinjavaju izvještaji da će Tillerson na saslušanju izjaviti da Rusiju smatra prijetnjom, tvrdi Peskov.

Komentiraj