Tajnica Sindikata učitelja: “Učenicima dajemo loš primjer, njima zabrane, a vladajućima zabave”

Ana Tuškan, tajnica Sindikata učitelja, gostovala je u Dnevniku N1 televizije gdje je komentirala kako je pandemija koronavirusa utjecala na mentalno zdravlje učenika te s kojim se izazovima učenici i nastavnici susreću tijekom online nastave.

“Doista je teško u ovim situacijama, vrlo je kaotično. Svi znamo da je nastava uživo nezamjenjiva i doista je teško prilagoditi se u zadnji trenutak i na različite pripreme, nastavu. Velik je pritisak. I učenici i roditelji i zaposlenici pucaju po šavovima, svima je već dosta. Velik je problem to što vidimo izrazito veliku razliku u širenju zaraze u odnosu na 5.3. Promijenila se situacija u desetak županija. Tek sutra ćemo znati sve odluke”, kazala je Tuškan.

Istaknula je da u društvu postoji podijeljenost, pri čemu je jedan dio populacije uplašen, a drugi dio govori da djeca ne trebaju nositi masku.

“Online model ima slabiju motivaciju i koncentraciju”

“Motivacija i koncentracija je puno slabija kada se radi na online modelu. Nemate nužnih socijalnih kontakata, profesori ne mogu vidjeti vašu mimiku, jeste li nešto naučili, shvatili”, istaknula je Tuškan.

Komentirala je i kako je pandemija koronavirusa utjecala na mentalno zdravlje učenika.

“Znamo da je utjecalo na mentalno zdravlje, da je pojačana tjeskoba, čak ponegdje agresivnost, anksiozni poremećaj, povlačenje u sebe. Na tome je bilo potrebno odavno raditi. Moramo učiniti sve da se učenicima omogući što bolja nastava. Učenici imaju samo zabrane, a određeni vladajući i povlaštene skupine imaju zabave.

Ne pruža im se dobar primjer. Na zaposlenike u školama se vrši veliki pritisak, a oni ne odlučuju po kojem će se modelu izvoditi nastava”, rekla je Tuškan za N1.

Komentiraj