TAJNI SASTANAK U VLADI Todorić mora otići, a država neće spašavati Agrokor

Robert Anic/PIXSELL

U nedjelju 5. ožujka, u noćnim satima, održan je tajni sastanak vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, njegovog šefa financija Ivana Crnjca te najužeg tima Vlade i Sabora u kojem su bili predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov te ministri Zdravko Marić i Martina Dalić, doznaje N1.

Sastanak u Vladi održan je nakon dramatičnih konzultacija u samom vrhu HDZ-a u kojem su donesene odluke da država svojim javnim financijama ne može spašavati Agrokor te da Ivica Todorić mora otići sa čela kompanije jer stvari izmiču kontroli i koncernu prijeti krah zbog prezaduženosti i odluke vjerovnika da naplate svoje dugove.

Za pruzimanje kontrole nad tvrtkom angažirana je jedna od najvećih američkih konzultantskih kompanija koja već ulazi u detalje poslovanja i stanja u kompaniji.

Na sastanku je Božo Petrov jedini iznio prijedlog da mogući krah i preuzimanje Agrokora spriječi sama država i to nacionalizacijom ili pokušajem otkupa.

Ta ideja je odbačena. Sastanak je završio bez konkretnih zaključaka, ali uz vidnu ljutnju samog Ivice Todorića koji je Vladi zaprijetio posljedicama, prije svega ogromnim padom BDP-a.

Komentiraj