EKSKLUZIVNI DOKUMENTI OTKRIVAJU

U novom rusko-američkom ratu oko Agrokora Sberbank tražio privilegirani status da potisne američki fond Knighthead

Za 150 mil. eura u roll-up kreditu Sberbank htio preuzeti i Mercator

Zašto je na dramatičnom sastanku u St. Peterburgu šef Sberbanka vikao na Martinu Dalić

N acional je uspio otkriti i rekonstruirati nove potpuno nepoznate detalje u drami koja je prethodila sklapanju kontroverznog tzv. roll-up kredita koji je početkom lipnja Agrokor potpisao s grupom kreditora predvođenih Knighthead Capital Management fondom. Ta nova šokantna otkrića pokazuju da se ruski Sberbank pokušao dramatičnim pritiscima domoći Agrokorovih dionica u slovenskom Mercatoru i tako dijelom sanirati dio ogromnih neosiguranih kredita koje je plasirao Agrokoru.

Bio je to ključni element nepoznatog ruskog ultimatuma koji se htio postaviti za sudjelovanje Sberbanka u roll-up kreditu koji je dogovorila izvanredna privremena uprava Agrokora.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakZAJEDNO PREDSJEDNICA I PREMIJER Državni vrh položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju
Sljedeći članakŽeljko Žutelija – ‘Sandra Paović: Rođena da pobjeđuje’
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.